Mitä hyötyä on yhdessä kirjoittamisessa?

Kommunikoinnin lisääminen ja aitojen kohtaamisten mahdollistaminen ja osallistuminen on tärkeää. Toimin yrittäjänaisten etujärjestössä Helsingin alueella. Myös meidän hallituksessamme pilvityökalut ovat käytössä. Olemme havainneet, että esimerkiksi säännöllisesti julkaistavat tiedotteet on hyvä kirjoittaa yhdessä. Useampi silmäpari näkee enemmän ja tekstistä saa yhdessä ymmärrettävämpää. Lisäksi pilviarkistossa asiakirjat ovat kaikkien hallituksen jäsenten saatavilla aikaan ja paikkaan katsomatta, joten läpinäkyvyys toteutuu.

Innovatiivinen työskentely ja yhdessä tekemisestä pidän erityisesti. Rohkeimmissa tiimeissä uskalletaan törmäyttää railakkaasti erilaisia näkökantoja ja löytää sieltä uudet paremmat ratkaisut. Kun tiimissä on luottamusta muihin jäseniin, niin keskeneräisyyden hyväksyminen ja muiden näkökantojen kuunteleminen, tuo iloa työskentelyyn.

Global markets

To become international – let’s do it together!

I had the chance to visit the GoInternational Finland office in Kaisaniemi, Helsinki. The company’s small and highly skilled international staff aims to give your company access to global markets in new and innovative ways.

GOInternational has devoted this year to the empowerment of female managers and entrepreneurs.

Once a friend, always a friend!

My friend, Hanna Rossi, has explored many countries and continents, and has worked in the business and education fields for over twenty-five years.  She has strong knowledge and understanding of international business, and in succeeding in operations abroad. In 2007, Hanna and I worked together at Tieke and developed content for the Tiety degree program.  After Tieke, she worked in Switzerland and Nepal and now she finds herself working with interesting projects at GOInternational here in Finland. Our have paths crossed again, and the fun continues.

Women entrepreneurs are alone!

I’ve been running my business, Dinopro Oy Ab, for over 18 years and its online courses are available in vocational schools and enterprises. Nowadays, I help companies in digital marketing, and with information technology issues. I have found my soul’s home in entrepreneurship amongst women and our many SMEs. We are hard-working and tend to lose ourselves in our work. We believe in tomorrow and entrepreneurship.

Explore GoInternational Finland activities

I have met several times with GOInternational team members: Managing Director Mohammad Shabbir, Project Coordinator Abby Ridenour, Facilitator Aime Virkkilä-Accorsi and Program Director Hanna Rossi. I also invited women entrepreneurs to our workshop: Ajantieto Ltd. Jaana Koskinen and Linguajoy Language Clubs Henrietta Kvist and myself Dinopro Ltd. Tuula Maunula.

Write down why we are here?

We had our first workshop meeting at GOInternational’s office in HUB13. Facilitator Aime was effective and inclusive at our workshop meeting. She had an active participatory role and encouraged us to discuss and innovate, so we felt right at home. I had permission to use “Finnglish”, which is a mix of the Finnish and English languages –  and I was understood with no problem.

Henrietta Kvist the speaker!

GOInternational Finland, in partnership with the Embassy of India, and partners Chase India, Di5 and the Digital India Foundation will launch Nordic India Innovation Forum (NIIF) at the Helsingin Suomalainen Klubi with a Gala Dinner.

As part of the Gala Dinner Program, we will have His Excellency Mr. Shri Ashok Kumar Sharma, the Indian Ambassador to Finland and the Deputy Secretary General for Economic Development of Estonia, Mr. Viljar Lubi.

Entrepreneur Linguajoy Language Clubs Henrietta Kvist will hold a speech on women’s perspective of the entrepreneur. She speaks at the forum, where we will also hear high-ranking Indian leaders such as Mr. Arvind Gupta, who is promoting the digitalization of India.

Henrietta and I already discussed possible topics of her speech: like how we rose up in female entrepreneurship: practical, solving problems, being yourself, money comes when you do business with passion. I look forward to Henrietta’s speech and here it is. 

Julkaissut Dinopro Perjantaina 21. huhtikuuta 2017

How can one woman’s small business internationalize? What can Finnish women entrepreneurs sell to India? How can cooperation to started with the Indians?

India is a huge country being digitalized

With this in mind, we began with Henrietta to consider that our new joint product to the Indian market could be a digital language, something which facilitates the communication between the new business partners to be more productive and accelerate the access to employment. That is all I know now, so there are many more questions to be asked and to wonder about at the next workshop.

It Pt Bigarressa

Nyt me päivitettiin Pirjon sivuja ja tehtiin Facebook-kampanjaa oli hauskaa ja se varmaan välittyy videosta, joka oli kerralla purkissa.

Videointi ei ole pakollista voimme ratkoa It pulmia tai tehdä muuta käytännön It työtä.

Ota yhteyttä Tuula Maunula sähköposti tuula (@) dinopro.fi tai puhelin +358 400 700 519

Nyt riittää vaihdan operaattoria ja kotisivujen alustaa.

Mulle ei enää pottuilla.

Mitä on hyvä ottaa huomioon, kun tekee isoja muutoksia sivuille?

Olen muuttanut useaan kertaa operaattoria ja tehnyt sivut uusiksi alusta lähtien erilaisilla konsteilla. En suosittele. Kotisivukoneen käyttäjille ja kalliita, suljettuja alustoja käyttävälle suosittelen muutosta.

Huomasin tekeväni isoja muutoksia tunnesyistä

Ensimmäinen Dinoproon kotisivusto oli itse Html koodattu sivusto. Operaattoriksi valitsin Soneran. Sivuston osoite oli pitkä ja varmasti kukaan ei sinne löytänyt vahingossa. Lisäksi sivuston ulkonäkö oli hurja ja ihan suoraan sanottuna kaukana käyttäjäystävällisyydestä.

Seuraavat sivustot oli Dreamweaver työkalulla tehdyt (tekee puhdasta koodia). Operaattorikin piti vaihtaa, kun Sonerasta kohistiin niin paljon – milloin se osti Saksasta ilmaa ja milloin työntekijöitä kohdeltiin rumasti eli vaihdoin tunnesyistä operaattoriakin. Uusi löytyi lehti-ilmoituksen perusteella. En kysellyt palvelimen kokoja tai vasteaikoja. Sain sivuston toimimaan ja mikä hienointa domain osoite oli jo www.dinopro.fi ja omalla domainilla olevat sähköpostilaatikot. Näissä sivuissa oli jo kunnon grafiikkaa, layouteja ja kuvia. Kiitos Sanna Reunanen avusta.

Operaattori muutti Norjaan ja sehän ei passannut (taas eropäätös tunteiden pohjalta). Muutoksessa menetin yli tuhat sivustolla kävijää.

Seuraavassa muutoksessa tuli ongelmia sivuston ohjauksista, lomakkeiden toimimattomuudesta. Kaiken huipuksi en siirtänyt upeita valokuvagallerioita uuden operaattorin palvelimelle, kun en vaan viitsinyt ja totuuden mukaan en tajunnut, kuinka tärkeää on sellainen sisältö, josta asiakkaat pitävät.

Seuraava operaattori oli suomalainen ja sinnekin väänsin alusta asti Dreamweaverillä sivustot. Hienot niistäkin tuli ja sain tosin apua ja testaajia osaavasta ryhmästä. Seuraavan eropäätöksen tein, kun sain hidasta palvelua operaattorilta. Pahin moka mielestäni oli kuitenkin se, että heidän etusivuilla oli omalinkki yrityksille ja omansa pikku yrityksille, arvatkaapa ketä palveltiin ja ketä ei. Ei varmaan tarvitse kertoa, että olin se pikku yritys.

Paljon on tullut nähtyä ja koettua

Tällä hetkellä yritykseni kotisivut ovat Louhen palvelimella ja alustana on WordPress. Saan muutettua sivuston ulkonäköä valitsemalla uuden pohjan, jossa on valmiina sisältö paikat teksteille ja kuville.

Plugineita on WordPressissä tehty jokaiseen keksimääni tarpeeseen: kuinka liittää Facebook, Instagram, Twitter postaukset näkymään sivuilla. Tai kuinka saan sähköposteja keräävän lomakkeen ilmestymään sivuille pienellä viiveellä ja tietenkin paljon erilaisia lomakkeita. Voi laittaa Seon ja Analyticsin auttamaan sivuston sisällön kehittämistä. Lisäksi saan Louhelta niin monta sähköpostiosoitetta domain nimeeni, kuin tarvitsen ja nämä kaikki ilman erillistä maksua tai se sisältyy heti valitsemaani webhotelliin. Parasta oli tämä ilmainen SSL suojaus, josta Google on vouhkannut jo pitkään.

Tämä tieto helpottaa, koska minun ei tarvitse juosta kaiken uuden ja kiiltävän perässä. Kun keksin tarvitsevani jotain uutta, niin etsin siihen sopivan pluginin ja lataan sen käyttöön tai vaihdan hetkessä koko sivuston layoutin.

Mitä tapahtui, kun vaihdoin kaiken: operaattorit ja alustat

Isojen muutosten aikana olen joka kerta hävittänyt tuhansia sivuilla kävijöitä, koska asiakkaat eivät pidä isoista muutoksista. Jos sivut eivät avaudu nopeasti tai tarvitsemaa lomaketta ei enää löydy, he saattavat äänestää käsillään. Asiakkaat pitävät uudesta sisällöstä, josta on heille hyötyä. He pitävät interaktiivisuudesta ja siitä, että heitä palvellaan entistä paremmin ja nopeammin.

Tavoite, tavoite ja tavoite

Mieti mikä tavoite sulla on, ennen kuin alat muuttamaan toimivaa sivustoa? Käykö sivuilla liian paljon asiakkaita? Liian vähän? Valitetaanko sivujen ulkonäöstä, kuka valittaa ja minkä takia?

Vaihtaessasi esimerkiksi Wixiin, opetan sillä koulussa tekemään sivustoja, mutta minkä maan lakeja verkkokaupassasi olevien tuotteiden myynnissä käytetään ja mitä sen maan laki sanoo osoitteistoista ja kuka oikeasti omistaa tekemäsi sisällön?

Trendinä on selkeä informaatio ja huolellisesti tehty sisältö. Kuviakin saa olla piristeenä ja jos vaihdat niitä, niin Googlekin pitää ja nostaa sivujasi taas useamman nähtäville. Toivon Sinulle vähän helpompia muutoksen tuulia kuin itselläni oli ja niin kuin yllä voi lukea tein muutokset tunnesyistä ja se on rankka työ rupeama. Nyt en vaihda jos ei mitään erityisen painavaa järjellistä syytä löydy.