Uudet sivut -muistilista

Uuden sivut tulossa ja taas on hyvä miettiä näitä alla listattuja asioita. Tavoite on, että saat oikeaa tietoa kävijöistä ja kampanjoista. Tukeeko sivuston sisältö yrityksesi liiketoimintaa?

Konversio tarkoittaa toimintaa, johon kävijä verkkosivustolla ohjataan, esimerkiksi ostoksen tekeminen tai yhteydenotto. Konversioiden lisääminen on tärkeää, jotta voit saada enemmän asiakkaita verkkosivustoltasi. 
Konversio voidaan mitata Googlen Analytics lisäosalla, joten asenna Google Kit, jos asia ei ole ihan tuttu. 

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa toimenpiteitä, joilla pyritään nostamaan verkkosivuston hakutuloksissa korkeammalle. Hyvä SEO auttaa sinua saamaan enemmän kävijöitä verkkosivustollesi.
Asenna lisäosa SEO (niitä on olemassa useita, valitse se mikä on testattu sivustosi kanssa ja jossa on paljon käyttäjiä) sovellus kertoo sisällön korjausehdotuksia ja avainsanoja. 

Landing page tarkoittaa verkkosivuston sivua, jolle kävijä ohjataan, kun hän klikkaa mainosta tai linkkiä. Ne ovat tärkeitä, koska ne auttavat sinua muuntamaan kävijät asiakkaiksi.
Mainoskampanja somessa tuotteen/palvelun kaikkea tekstiä ei kannata laittaa postauksiin, joten lisää linkki landing pagelle, jossa on kuvia, tuoteohjeet ja ominaisuudet kerrottu tarkasti. 

Call to action (CTA) tarkoittaa toimintakehotusta, joka ohjaa kävijää tekemään haluttu toimenpide, kuten ostoksen tekeminen. Hyvä CTA auttaa sinua lisäämään konversioita verkkosivustollasi.
Tsekkaa, että sivustolla painikkeet kuten: Liity, Varaa, Tilaa, Osta, Ota yhteyttä jne.

Liidigenerointi tarkoittaa potentiaalisten asiakkaiden eli liidien hankintaa markkinointikampanjoilla, esimerkiksi tarjoamalla jotain ilmaista vastineeksi yhteystietojen antamisesta. Liidigenerointi auttaa sinua kasvattamaan asiakaskuntaasi ja lisäämään myyntiä.
Kasvata liidien määrää keräämällä sähköpostiosoitteita kiinnostuneilta.

Artikkeli muistinvirkistykseksi itselle ja muille, jotka suunnittelevat sivuston uusimista tai ihan uusia kotisivuja.  Sebastian Widjeskog kirjoitukseen pohjautuen Tuula Maunula Dinopro. 

Tässä muutamia viimeaikaisia kotisivuja.
https://studio4a.fi/ , https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/ , https://www.vantaanakateemisetnaiset.fi/ , https://ekanry.fi/